Εν αναμονή του Eurogroup οι αγορές ομολόγων

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 13:16
UPD:13:17
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Σε άνοδο βρίσκονται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, διατηρούμενες ωστόσο, στα επίπεδα πέριξ του τεχνικού ορίου του 5,50%.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (13.09), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4,4 μονάδες βάσης στο 5,757% και του 2ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 7,5 μονάδες βάσης στο 5,567%.

Την προηγούμενη εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε η πρώτη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Οι επενδυτές πλέον, τηρούν στάση αναμονής εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, προσδοκώντας την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εξέλιξη η οποία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, διαγράφοντας θετική πορεία, χάρη στην πολιτική αβεβαιότητα των ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης, της Ιταλίας κατά 1 μονάδα βάσης, της Ισπανίας κατά 3 μονάδες βάσης και της Γερμανίας κατά 6 μονάδες βάσης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα