Τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη του τουρισμού

Στον Γ. Ρέτσο η «σκυτάλη» της διοίκησης του Συνδέσμου
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 12:59
UPD:12:59
REUTERS/MICHALIS KARAGIANNIS

Από την έντυπη έκδοση

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους που θα κληθεί να υπηρετήσει η νέα διοίκηση του ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο της γενικότερης συλλογικής προσπάθειας που πρέπει να γίνει προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, περιέγραψε χθες ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Ρέτσος. «Σήμερα ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια καθοριστική καμπή. Τώρα οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα σημερινά δεδομένα και να προχωρήσουμε στα επόμενα καθοριστικά βήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ και πρόσθεσε: «Μπροστά μας έχουμε 4 στρατηγικούς στόχους να υπηρετήσουμε.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος

1ον Μακροχρόνια και σταθερή ανάπτυξη, που θα μας κατατάξει σε ακόμη καλύτερη θέση στις μεγάλες τουριστικές δυνάμεις του κόσμου.

2ον Ενότητα ολόκληρου του τομέα και εργασιακή ειρήνη ως απαραίτητος όρος επιτυχίας.

3ον Διαρκής, αρμονική και επωφελής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα σχέση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

4ον Ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης του τουρισμού και ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος».

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στην ανάγκη για μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, την οριστική επίλυση του χωροταξικού ζητήματος, την ευέλικτη πολιτική για τα «κόκκινα» δάνεια στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Την πεποίθησή του ότι αν η Ελλάδα είχε την κατάταξη της Ισπανίας στις κατηγορίες φορολογίας, σταθερότητας, επενδυτικού περιβάλλοντος και υποδομών θα ήταν κοντά στην πρώτη δεκάδα των τουριστικών προορισμών στον κόσμο εξέφρασε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, στην πρωινή γ.σ. του Συνδέσμου.

Ο κ. Ανδρεάδης, ο οποίος πλέον αποχωρεί από τη θεσμική εκπροσώπηση του τουρισμού κλείνοντας έναν κύκλο 27 ετών, αναμένεται τώρα να ασχοληθεί περισσότερο με τον επιχειρηματικό όμιλο ΣΑΝΙ.

Ελ. Κουντουρά: Συνολικά 251 προτάσεις για επενδύσεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Τουρισμού. Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες το βράδυ στη γ.σ. του ΣΕΤΕ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εξασφαλίστηκαν πόροι από το ΕΣΠΑ άνω των 300 εκατ. ευρώ σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις που αφορούν τον τουρισμό και περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και έργα τουριστικών υποδομών στους ΟΤΑ και σε δημόσιους φορείς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Τους πέντε άξονες παρέμβασης για την ανάδειξη του τουρισμού ως κινητήρα ανάπτυξης και ευημερίας ανέπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες το πρωί στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ:

«Πρώτος άξονας, προσέλκυση επενδύσεων: Τα κίνητρα για επενδύσεις και οι ενισχύσεις είναι απαραίτητα για να αντισταθμίσουν τα φορολογικά αντικίνητρα.

Δεύτερος άξονας, φορολογική πολιτική: Οι φορολογικοί συντελεστές, που εκτοξεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, πρέπει να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Τρίτος άξονας, χωροταξικός σχεδιασμός: Η χώρα μας σήμερα χρειάζεται επειγόντως ένα νέο χωροταξικό σχέδιο.

Τέταρτος άξονας, χαρτοφυλάκιο προϊόντων με προστιθέμενη αξία: Ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τη χώρα… Σημαντική ώθηση μπορεί να δώσει και ο συνεδριακός τουρισμός…

Πέμπτος άξονας, προβολή και προώθηση τουριστικού προϊόντος:

Γ. Δραγασάκης: Στον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης για βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως υπογράμμισε, η δυναμική του τουρισμού είναι πραγματική και δεν οφείλεται στις συγκυρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες.

Το νέο δ.σ.

Από τις χθεσινές αρχαιρεσίες του ΣΕΤΕ, νέος πρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Ρέτσος. Ως αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Ευτύχιος Βασιλάκης, Παναγιώτης Τοκούζης και Λύσανδρος Τσιλίδης, ενώ αντιπρόεδρος οικονομικών αναδείχθηκε ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Στη θέση του γ.γ. ο Γιώργος Βερνίκος και αναπληρωτής γ.γ. ο Καλλίνικος Καλλίνικος. Τέλος, ως μέλη εξελέγησαν οι Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Λάκης Βενετόπουλος, Σπύρος Γαλιατσάτος, Εμμανουήλ Γιαννούλης, Μαρία Θεοφανοπούλου, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Χλόη Λασκαρίδη, Μιχάλης Μαυρόπουλος, Ιωάννης Παράσχης, Μιχάλης Σακέλλης, Αγάπη Σμπώκου, Ανδρέας Στυλιανόπουλος και Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα