Πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 07:26

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου κατά 2,1% στη Ν. Υόρκη, καθώς ο ήπιος καιρός στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, περιόρισε τη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης και το Σαββατοκύριακο του Νέου Ετους πέρασε, χωρίς μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρα παραγωγής πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι ηπιότερος σήμερα και αύριο στις ΗΠΑ. Η ζήτηση του πετρελαίου στις βορειοανατολικές πολιτείες της χώρας θα είναι 38% χαμηλότερη από το σύνηθες, μεταξύ 31 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Weather Derivatives Inc., στις 31/12.

Η τιμή του πετρελαίου για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε 90 σεντς, φθάνοντας στα 42,55 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ενώ διαπραγματεύθηκαν στα 42,63 δολ. το βαρέλι, χαμηλότερα κατά 82 σεντς, στη 1:36' μ.μ., ώρα Τόκυο.

Τα συμβόλαια, που δεν διαπραγματεύθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, έκλεισαν το 2004 με άνοδο 34%. Στο Λονδίνο, στις 31/12, το μπρέντ έκλεισε με μικρή διαφοροποίηση και περιορισμένες συναλλαγές.

«Το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, υποχώρησε για δεύτερη συνεδρίαση σήμερα, καθώς οι διαπραγματευτές πούλησαν τα συμβόλαια που είχαν αγοράσει πριν από το Σαββατοκύριακο, φοβούμενοι, ότι μια τρομοκρατική επίθεση θα ωθήσει ανοδικά τις τιμές», ανέφερε ο Kurt Barrow, αναλυτής της αγοράς ενεργείας, με την Purvin & Gertz Inc., στη Σιγκαπούρη.

Η τιμή του πετρελαίου ενδέχεται να υποχωρήσει και αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους αναλυτές και διαπραγματευτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News στις 31 Δεκεμβρίου. Δεκαοκτώ από τους 42 που ερωτήθηκαν - ποσοστό 43% - είπαν, ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν, έναντι 40%, που σωστά προέβλεψαν μείωση των τιμών κατά την εκτίμησή τους την προηγούμενη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα