WMC: 30% υψηλότερα η αξία της από την προσφορά της Xstrata

Σύμφωνα με τον όμιλο συμβούλων Grant Samuel & Associates Pty
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 08:19

ΚΑΤΑ 30% υψηλότερη, είναι η αξία των μετοχών της WMC Resources Ltd., της πέμπτης σε μέγεθος παραγωγού νικελίου στον κόσμο, από την προσφορά της Xstrata Plc, ύψους 7,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (5,8 δισ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με την διοίκησή της.

«Η προσφορά της Xstrata είναι ουσιαστικά ανεπαρκής», ανέφερε ο επικεφαλής της WMC, Andrew Michelmore, σε δήλωσή του.

Η αξία της WMC κυμαίνεται από 7,17 έως 8,24 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, έναντι της προσφοράς της Xstrata στα 6,35 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, επικαλούμενη έκθεση του ομίλου συμβούλων, Grant Samuel & Associates Pty. Οι μετοχές της WMC σημείωναν άνοδο 1,4%, φθάνοντας στα 7,32 δολ. Αυστραλίας η μία.

«Η έκθεση είναι σημαντική και δίνει μια τιμή, για την οποία το διοικητικό συμβούλιο της WMC, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένο», ανέφερε ο Matthew Kidman, ο οποίος διαχειρίζεται 500 εκατ. δολ. Αυστραλίας με την Wilson Asset Management, στο Σύδνεϋ, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της WMC, συμπληρώνοντας: «Αυτή η έκθεση θα είναι το πρώτο πραγματικό βήμα για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, η οποία θα θελήσει να κάνει μία προσφορά».

Οι μετοχές της WMC διαπραγματεύθηκαν πάνω από τα επίπεδα της 22ας Νοεμβρίου, όταν εικάζετο, ότι θα υπάρξουν κι άλλες ανταγωνιστικές προσφορές από την Rio Tinto Group ή την BHP Billiton ή μία μεγαλύτερη προσφορά από την ελβετική Xstrata, τη μεγαλύτερη εξαγωγό άνθρακα, που χρησιμοποιείται από εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας kai προσπαθεί να αγοράσει την WMC, καθώς αυξάνεται σημαντικά η ζήτηση μετάλλων από την Κίνα.

«Η προσφορά της Xstrata είναι ουσιαστικά ανεπαρκής», ανέφερε ο επικεφαλής της WMC, Andrew Michelmore, σε δήλωσή του. Η εκπρόσωπος της Xstrata, Justine Winn, είπε, ότι η εταιρεία δεν μπορεί να σχολιάσει τώρα την ανακοίνωση της WMC.

Οι μετοχές της WMC, σημείωναν άνοδο 10 σεντς στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία, της παραγωγού χαλκού, νικελίου, λιπάσματος και ουρανίου, να ανέρχεται σε περίπου 8,54 δισ. δολ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα