Nationwide: Προς πώληση ομολόγων αξίας 500 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 08:58

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση ομολόγων, ύψους 500 εκατ. ευρώ (675 εκατ. δολ.), τον Ιανουάριο, κάνει η τέταρτη μεγαλύτερη δανείστρια, κατόπιν υποθήκης, της Βρετανίας, Nationwide Building Society, πριν από την αύξηση του κόστους δανεισμού.

«Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για εκδόσεις με την αρχή του νέου έτους και σκεφθήκαμε να ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας νωρίτερα, από το να περιμένουμε», ανέφερε ο Mario Miracco, διαπραγματευτής της Nationawide στο Νορθάμπτον, σε συνέντευξή του.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες κατά μέσον όρο αριθμούν 61,7 δισ. ευρώ σε πωλήσεις ομολόγων κάθε Ιανουάριο τα τελευταία πέντε χρόνια, περίπου 50% περισσότερο από τον μηνιαίο μέσον όρο των 51,51 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Η γαλλική Unedic και τουλάχιστον άλλες δύο εταιρείες, ανακοίνωσαν πωλήσεις ομολόγων για τον επόμενο μήνα, επιδιώκοντας να καλύψουν τη ζήτηση από τους επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν εκ νέου τα κεφάλαιά τους, καθώς η αγορά των ομολόγων γίνεται πιο ώριμη.

Σημειώνεται, ότι, η Nationwide, ενδέχεται να καταβάλλει λιγότερα για να δανειστεί από ό,τι για να πουλήσει ομόλογα 500 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας πριν από 18 μήνες, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές.

Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg News, για κάθε 100 εκατ. ευρώ, που δανείστηκε θα εξοικονομήσει 98.000 ευρώ σε τόκους ετησίως.

«Εχουμε συνεχή ανάγκη χρηματοδότησης και σχεδιάζουμε να πουλήσουμε ομόλογα αξίας ενός δισ. λιρών Αγγλίας (1,91 δισ. δολ.) μέχρι το τέλος της χρήσης στις 31 Απριλίου, ανέφερε ο Miracco.

H Nationwide έχει ομόλογα αξίας 12 δισ. λιρών Αγγλίας, τα οποία έχουν την τέταρτη υψηλότερη κατάταξη για επενδύσεις από την by Moody's Investors Service, στο Aa3, ενώ η Standard & Poor's τα κατατάσσει μία βαθμίδα χαμηλότερα, στο Α+. Στις 20 Δεκεμβρίου, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι προσέλαβε την ABN Amro Holding NV και την Deutsche Bank AG για να διαχειριστούν την πώληση των ομολόγων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα