Fortis: Περαιτέρω μείωση του μεριδίου της στην Assurant

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 10:12

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών, αξίας 835 εκατ. δολ. στην Assurant Inc., στις ΗΠΑ, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, Fortis, καθώς επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις χώρες της Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και τις χώρες της Ιβηρικής.

Η Fortis Insurance NV, θα πουλήσει 27,2 εκατ. μετοχές στην αμερικανική εταιρεία, σε μία προσφορά που διαχειρίζεται η Morgan Stanley, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, Euronext. Χθες, οι μετοχές της Assurant, έκλεισαν στα 30,70 δολ. η μία.

Η βελγική εταιρεία έχει μειώσει κατά 1,5 δισ. ευρώ (2 δισ. δολ.) τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της με ασφάλειες στις ΗΠΑ και την Ισπανία, την χρονιά που πέρασε και επανεπένδυσε το ποσόν του ενός δισ. ευρώ σε δρστηριότητες στην περιοχή της Benelux, ενώ επεκτάθηκε στην Ιβηρική Χερσόνησο και την Ιταλία.

Ο επικεφαλής της Fortis, Paul Votron, 54 ετών, πρώην επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικής πίστης της Citigroup Inc., για τη Δυτική Ευρώπη, είπε, ότι σχεδιάζει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά όχι μέσω συγχωνεύσεων.

Την περιόδο της δημόσιας εγγαφής της Assurant τον Φεβρουάριο του 2004, η Fortis, ανακοίνωσε την πρόθεσή της για εκποίηση του εναπομείναντος μεριδίου, με την πάροδο του χρόνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Fortis, άντλησε 2,02 δισ. δολ. από την πώληση 92 εκατ. μετοχών της Assurant κατά τη δημόσια εγγραφή της τον περασμένο Φεβρουάριο. Η βελγική εταιρεία, σχεδιάζει επίσης να εκδώσει ομόλογα για 23 εκατ. μετοχές της Assurant. Τα ομόλογα θα προσφερθούν και θα πωληθούν στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα