Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της BP, ανοδικά της ΗSBC

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 10:48

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές των εταιρειών ενεργείας, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της BP Plc και της Total SA. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της HSBC Holdings Plc.

O Dow Jones Stoxx 50 υποχωρούσε λιγότερο από 0,1% φθάνοντας στις 2.787,57 μονάδες, στις 8:12 π.μ., ώρα Λονδίνου. Ο Stoxx 600 Index επίσης υποχωρούσε στο ίδιο ποσοστό, τη στιγμή που ο Euro Stoxx 50, των 12 χωρών-μελών της Ευρωζώνης, παρέμενε αμετάβλητος.

Οι μετοχές της BP, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, σημείωναν απώλειες 1,4%, φθάνοντας στις 501 πένες η μία και της Total, της τρίτης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, κατά 0,8%, φθάνοντας στα 159,3 ευρώ η μία.

Οι μετοχές της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, κέρδιζαν 1,2% φθάνοντας στις 889,5 πένες η μία.

Οι μετοχές της ITV Plc, της μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου της Βρετανίας, έχαναν ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 103,75 πένες η μία. Η εταιρεία ενδέχεται να χάσει 70 εκατ. λίρες Αγγλίας (133,2 εκατ. δολ.) από τα διαφημιστικά της έσοδα το 2005, καθώς το κοινό της μειώθηκε πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα στους Times, επικαλούμενο τον επικεφαλής του διαφημιστικού τμήματος της εταιρείας, Mick Desmond.

Οι μετοχές της Bayer AG έχαναν 0,4%, φθάνοντας στα 25 ευρώ η μία, μετά την εισήγηση της Citigroup Smith Barney προς τους επενδυτές να περιορίσουν τα κεφάλαιά τους στην υπ αριθμόν δεύτερη φαρμακοβιομηχανία και εταιρεία χημικών της Γερμανίας.

Οι μετοχές της Woolworths Group Plc, της ιδιοκτήτριας αλυσίδας καταστημάτων στη Βρετανία, που πωλούν από παιδικά ενδύματα μέχρι παιχνίδια βίντεο, έχαναν 7,5%, φθάνοντας στις 37 πένες η μία. Η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι τα ετήσια έσοδά της θα είναι κατά τι διαφοροποιημένα από αυτά που εμφάνισε πριν από ένα χρόνο, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων της τον Δεκέμβριο δεν ήταν καλές μετά και από έναν απογοητευτικό Νοέμβριο.

Οι ιαπωνικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, στέλνοντας τον Nikkei κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Οι αμερικανικές μετοχές κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Νέο Ετος, κινήθηκαν πτωτικά, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση και τις δαπάνες για κατασκευές. Ο S&P 500 Index υποχώρησε κατά 0,8%, φθάνοτνας στις 1.202,08 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), έκλεισε με απώλειες 0,5%, φθάνοντας στις 10.729,43 μονάδες και ο Nasdaq Composite Index έχασε 1,1%, φθάνοντας στις 2.152,15 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα