Next: Μείωση των πωλήσεων στο σύνολο της χρήσης

Πολύ μεγάλα τα αποθέματα ρούχων, που δεν πουλήθηκαν
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 12:20

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω την πρόβλεψη, για τα ετήσια κέρδη της, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Next Plc, μετά τις χαμηλότερες πωλήσεις που εμφάνισε την περίοδο των εορτών.

Τα προ φόρων κέρδη, θα είναι περίπου πέντε εκατ. λίρες ή 1% χαμηλότερα των προβλέψεών της, καθώς η περίοδος των εορτών έληξε με πολύ μεγάλα αποθέματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Simon Wolfson, σε συνέντευξή του.

«Είχαμε μεγαλύτερο στοκ εμπορευμάτων, από ό,τι συνήθως και δεν πουλήθηκε, όπως θα θέλαμε», είπε ο Wolfson, συμπληρώνοντας: «Σε μερικούς τομείς αγοράσαμε πολλά προϊόντα. Τα μεγαλύτερα στοκ εμπορευμάτων, είχαν τα τμήματα ένδυσης ανδρών και γυναικών».

Η προοπτική των κερδών της Next, ανακοινώνεται μετά την ανακοίνωση της Woolworths Group Plc, της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης προϊόντων από παιδικά ρούχα μέχρι παιχνιδιών βίντεο, ότι τα κέρδη της θα είναι 10% χαμηλότερα των προβλέψεων οικονομικών αναλυτών, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν στη Βρετανία, μετά από τις πέντε συνεχείς αυξήσεις των βασικών επιτοκίων δανεισμού, μέσα σε ένα έτος.

Οι μετοχές της Next υποχωρούσαν 41 πένες, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στις 1.640 πένες η μία, στις 8:14' π.μ., ώρα Λονδίνου. Η μετοχή το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσε άνοδο 44%, με αποτέλεσμα να έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 20 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Retail Index.

Τα προ φόρων κέρδη της Next, τη χρήση που λήγει την 1 η Φεβρουαρίου, θα κυμανθούν από 415 έως 425 εκατ. λίρες, έναντι 371 εκατ. λιρών το προηγούμενο από το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τον Wolfson. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 424 εκατ. λίρες.

Οι πωλήσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ήταν κάτω από τις προβλέψεις της διοίκησης της Next, κατέληξε ο Wolfson.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα