Doosan Ηeavy: 1,8 δισ. δολ. για την απόκτηση της Daewoo Heavy

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 09:47

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση του ελέγχου της Daewoo Heavy Industries & Machinery Ltd., αντί του ποσού του 1,89 τρισ. ουόν (1,8 δισ. δολ.), επέτυχε η Doosan Heavy Industries & Construction Co., η μοναδική παραγωγός υλικού ηλεκτρικής ενεργείας της Ν. Κορέας.

Η εταιρεία, θα διαπραγματευτεί για την τελική συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας και για μερίδιο 51%, μετά από περίπου πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με την αρμόδια κρατική επιτροπή, η οποία ενέκρινε την πώληση.

Η Doosan Heavy, έχει στόχο, τη μετατροπή της Daewoo Heavy, σε μία από τις πέντε καλύτερες εταιρείες παραγωγής εξοπλισμού για κατασκευές έως το 2010, με την επένδυση στην Incheon. Ωστόσο, η Doosan Heavy, θα πρέπει να περιορίσει την αντίδραση των σωματείων των εργαζομένων, μετά την επιλογή της τον Οκτώβριο ως πλειοδότη, σε μία ανταγωνιστική προσφορά των εργαζομένων της Daewoo Heavy.

«Η Daewoo Heavy τα έχει πάει καλά μόνη της και με το νέο ιδιοκτήτη της θα τα πάει ακόμη καλύτερα», ανέφερε ο Han Sang Soo, ο οποίος διαχειρίζεται 670 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Daewoo Heavy, με την Daehan Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Ισως στην αρχή - η Ενωση – αποτελέσει εμπόδιο, αλλά στη συνέχεια θα συνειδητοποιήσει ότι είναι καλύτερα να έχει έναν ιδιοκτήτη».

Η Deawoo Heavy, η μεγαλύτερη παραγωγός μηχανημάτων για κατασκευές, της χώρας, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2004, αύξησε κατά 27% τις εξαγωγές της, στα 344,5 δισ. ουόν (328 εκατ. δολ.), μετά την αύξηση της ζήτησης για εκσκαφείς και για άλλα του είδους προϊόντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα