ΠΑΣΟΚ: Nα ζητήσει η κυβέρνηση από την Ε.Ε. έγκριση για εθνική ενίσχυση

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 19:35

«Τα αποτελέσματα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και οι επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών είναι πλέον ορατά. Οι παραγωγοί του βαμβακιού γνωρίζουν σήμερα με τη σειρά τους τι σημαίνει ανευθυνότητα και λαϊκισμός αναλογιζόμενοι τις θέσεις και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας τα προηγούμενα χρόνια», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά:

«- Να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί με βάση τις καλλιεργημένες εκτάσεις που τους αναλογούν, σύμφωνα με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

- Να πραγματοποιηθεί συνολικός επανέλεγχος όλων των καλλιεργημένων εκτάσεων, από τις οποίες παραδόθηκε βαμβάκι από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. Να ελεγχθούν ποιες ποσότητες βαμβακιού προέρχονται από επιλέξιμες εκτάσεις (εντός ΟΣΔΕ) και ποιες από μη επιλέξιμες (εκτός ΟΣΔΕ). Εξ αυτών να ελεγχθεί ποιες ποσότητες παραδόθηκαν από κάθε μια κατηγορία και με ποιο χρονοδιάγραμμα σε κάθε Νομό της χώρας.

- Εφόσον η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίξει την άψογη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, τότε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγκριση για εθνική ενίσχυση στην τιμή του βαμβακιού. Οπως ακριβώς έπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με τον ίδιο Κανονισμό του 2001, τον οποίο καταγγέλλει διαρκώς η Ν.Δ. οι τιμές πέρσι ήταν 350-360 δρχ. το κιλό, ενώ φέτος καταλήγουν στις 260 δρχ. το κιλό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα