Ανοικτό το ενδεχόμενο χορήγησης άτοκων δανείων στους αγρότες

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 20:03
UPD:20:15

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/07/1001238.htm κάλεσε την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας να στείλει εγγράφως τις προτάσεις της για την επίλυση των αιτημάτων της, «προτάσεις στα πλαίσια της κοινοτικής και εθνικής νομιμότητας, χωρίς να θίγονται οι Ελληνες φορολογούμενοι».

Ο υφυπουργός Αλ. Κοντός οριστικοποίησε συνάντηση με τους βαμβακοπαραγωγούς Πέλλας για την ερχόμενη Δευτέρα 17/1.

Παράλληλα, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους που έγιναν στη φετεινή σοδειά βαμβακιού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό έγιναν 50.901 έλεγχοι στις παραχθείσες ποσότητες και τα αποθέματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% των παραγωγών, ενώ διακόπηκε η λειτουργία 12 εκκοκκιστηρίων και 18 κέντρων διαμετακόμισης για παραβίαση των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων.

Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Οκτώβριο του 2004 έχει αρχίσει τους διασταυρωτικούς ελέγχους, με την ολοκλήρωση των οποίων θα προσδιοριστούν μη επιλέξιμες ποσότητες.

Απόψε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για το θέμα, ενώ χθες δήλωσε ότι ακραίες και μεμονωμένες φωνές δεν βοηθούν στη λύση του προβλήματος.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να βρεθούν τρόποι οικονομικής διευκόλυνσης των αγροτών (άτοκος δανεισμός ), ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Επανέλαβε, πάντως, ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα εθνικής επιδότησης του βαμβακιού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα