Μicrosoft: Αποχωρεί ο οικονομικός της διευθυντής, John Connors

Για να εργαστεί στην εταιρεία venture capital, Ignition Partners LLC
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 07:34

ΑΠΟΧΩΡΕΙ από τη θέση του επικεφαλής των οικονομικών, της Microsoft Corp., o John Connors, ο άνθρωπος, που είδε τη μεγαλύτερη παρά ποτέ καταβολή μετρητών στους μετόχους της εταιρείας, μετά τον υπετριπλασιασμό της ρευστότητάς της, προκειμένου να εργαστεί στη φίρμα venture capital, Ignition Partners LLC.

O John Connors, επικεφαλής οικονομικών, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp.

H Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, θα προβεί στην ανακοίνωση του διαδόχου του Connors, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ο Connors, 45 ετών, επικεφαλής των οικονομικών της Microsoft για μία πενταετία, διαχειρίστηκε πέρυσι την καταβολή 75 δισ. δολ. στους μετόχους με την αγορά ιδίων μετοχών και το υψηλότερο μέρισμα, που διένειμε. Κατά τη θητεία του, οι ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας διπλασιάστηκαν στα 36,8 δισ. δολ. τη χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2004, ενώ η ρευστότητα και οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις της, αναρριχήθηκαν στα 64,4 δισ. δολάρια.

«Ο Connors ήταν πολύ σεβαστός», ανέφερε ο Ted Moore, αναλυτής της National City Private Client Group στο Κλήβελαντ, οποίος κατέχει μετοχές της Microsoft στο χαρτοφυλάκιο ύψους 26 δισ. δολ., που διαχειρίζεται, συμπληρώνοντας: «Η αποχώρησή του, προκαλεί έκπληξη».

Οι μετοχές της Microsoft υποχωρούσαν επτά σεντς, φθάνονας στα 26,73 δολ. η μία, στις 4 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης στο Nasdaq. Συνολικά, στην πενταετία, που ο Connors ήταν επικεφαλής των οικονομικών της Microsoft, οι μετοχές απώλεσαν ποσοστό της τάξης του 54%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα