Συμφωνία της Pharmathen με την ελβετική Santhera

Διοίκηση: Σκεύασμα για την οπτική νευροπάθεια
Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 12:53
UPD:12:54

Από την έντυπη έκδοση 

Επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στον τομέα των πρωτότυπων φαρμάκων η εταιρεία Pharmathen, μέσω της συμφωνίας με την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Santhera Pharmaceuticals, η οποία αφορά στην εμπορική διάθεση του «ορφανού» φαρμάκου ιδεβενόνη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η ιδεβενόνη είναι το πρώτο και το μοναδικό φάρμακο που έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για τη θεραπεία των εφήβων και ενήλικων ασθενών με οξεία απώλεια όρασης λόγω της κληρονομικής οπτικής νευροπάθειας Leber. Η κληρονομική οπτική νευροπάθεια Leber είναι ένα σπάνιο νόσημα που συνήθως προσβάλλει νεαρά και κατά τα λοιπά υγιή άτομα, ενώ συναντάται συνηθέστερα σε άνδρες παρά σε γυναίκες. Ο επιπολασμός της LHON στην Ευρώπη υπολογίζεται περίπου σε δύο ασθενείς ανά 100.000 πολίτες.

«Είμαστε χαρούμενοι για την ολοκλήρωση της στρατηγικής συνεργασίας με τη Santhera Pharmaceuticals, η οποία μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια σημαντική θεραπευτική επιλογή στους Έλληνες και Κύπριους ασθενείς που πάσχουν από την κληρονομική οπτική νευροπάθεια Leber» δήλωσε ο πρόεδρος της Pharmathen Βασίλειος Κάτσος, για να προσθέσει πως «η συνεργασία αυτή αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή μας στο να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις στο πεδίο των σπανίων νοσημάτων».

«Στο πρόσωπο των ανθρώπων της Pharmathen βρήκαμε έναν εταίρο με την ίδια δέσμευση έναντι των αναγκών των ασθενών» δήλωσε ο Giovanni Stropoli, περιφερειακός εμπορικός διευθυντής Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου της Santhera Pharmaceuticals. «Όταν μοιράζεσαι τις ίδιες αξίες, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική αρχή για μια επιτυχημένη συμμαχία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα