Alpha Grissin: Έγκριση για πτώχευση από τη γ.σ.

«Ναι» από τους μετόχους προς τη διοίκηση με εξαίρεση την Ιntrakat
Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 12:54
UPD:12:55

Από την έντυπη έκδοση 

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Την κήρυξη της Alpha Grissin σε κατάσταση πτώχευσης ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, σε ποσοστό 9.232.353 μετοχών επί συνόλου 10.904.863, με εξαίρεση τον μειοψηφούντα μέτοχο Ιntrakat (11,94%), που δεν ψήφισε υπέρ της πτώχευσης γιατί θεωρεί ότι η εταιρεία είναι πλήρως βιώσιμη.

Να σημειωθεί ότι για τις 10 Μαΐου έχει οριστεί και η δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης πτώχευσης που είχε καταθέσει η Alpha Grissin στις 21 Φεβρουαρίου 2017 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης έχει αιτηθεί και τη λήψη προληπτικών μέτρων προκειμένου να αποτραπεί κάθε επιζήμια για τους πιστωτές της μεταβολή της περιουσίας της ή μείωση της αξίας της μέχρι να δημοσιευτεί η απόφαση επί της αίτησής της για την κήρυξή της σε πτώχευση.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει η διοίκηση της Alpha Grissin, βραχυπρόθεσμος στόχος της απόφασης για την κήρυξη πτώχευσης ήταν η προστασία της εταιρείας και η συνέχιση της λειτουργίας της.

Παράλληλα η διοίκηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια προκειμένου να εξασφαλιστούν η μακροπρόθεσμη δραστηριότητα και τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα της εισηγμένης. Όπως επισημαίνεται, μεταξύ των προτάσεων που είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του χρέους της ήταν η αποπληρωμή εντόκως σε μετρητά άνω του 60% του χρέους και τα υπόλοιπα -χωρίς κούρεμα- να μετατραπούν σε convertible bonds (ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές). Για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας η εταιρεία πρόσφερε ως εξασφάλιση όλα τα ακίνητα του ομίλου σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία.

Η Alpha Grissin οφείλει σε τράπεζες, σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης και σε προμηθευτές ποσό που τείνει να ξεπεράσει τα 34,4 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ένα ασφυκτικό πλαίσιο έλλειψης ρευστότητας. Το 2016 o κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκε σε 14,2 εκατ. ευρώ, αύξηση 11,23%. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής αυξήθηκε κατά 17,7% στα 9,8 εκατ. ευρώ. Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι ζημίες προ φόρων ήταν 2,7 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 2,8%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΚΑΤ



Σχολιασμένα