Peterson: Το πρόγραμμα του ESM να παραταθεί και πέραν του 2018

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 11:11
UPD:11:22
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Το αμερικανικό ινστιτούτο θεωρεί απαραίτητη την «ακραία παράταση» της διάρκειας αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων -και συγκεκριμένα έως το 2080- αλλά και το «πάγωμα» της καταβολής των τόκων.

Τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης του ESM στην Ελλάδα και πέραν του 2018 προτείνει το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών «Peterson», τονίζοντας παράλληλα, την ανάγκη υλοποίησης ενός «σημαντικού κουρέματος στο χρέος».

Στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό ινστιτούτο θεωρεί απαραίτητη την «ακραία παράταση» της διάρκειας αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων -και συγκεκριμένα έως το 2080- αλλά και το «πάγωμα» της καταβολής των τόκων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το «Peterson», θα συνεπάγεται την αυξημένη επιβάρυνση των πιστωτών της Ελλάδας για αρκετές δεκαετίες.

Η διέξοδος στο παραπάνω πρόβλημα συνίσταται, όπως επισημαίνει στη συνέχεια, στην παράταση του προγράμματος βοήθειας του ESM και πέραν του 2018.

Μέσω αυτής της επιλογής, εξηγεί χαρακτηριστικά, «δεν θα δαπανώνται καθόλου πόροι για τα σχετικά υψηλά επιτόκια της αγοράς και έτσι, θα μειώνεται η έκταση του κουρέματος και της αυστηρής πολιτικής λιτότητας έως την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα