Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 10:29
UPD:10:31

Marfin Analysis: «Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η αγορά παρουσίασε µεικτή εικόνα µε τις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν. Ο FTSE 20 έκλεισε 1,13% υψηλότερα οδηγούµενος από τις µετοχές των ΕΤΕ, Τιτάνα Τσιµέντα, ∆ΕΗ και ΟΤΕ. Η µετοχή της Folli Follie είχε καλή απόδοση, καθώς στο τελευταίο 5µηνο έχει σηµειώσει πτώση πάνω από 24%. Οι µετοχές της Εγνατίας και Γενικής Τράπεζας, καθώς και αυτές των Αττικών Συµµετοχών και ΕΥ∆ΑΠ υποχώρησαν σηµαντικά µε τον FTSE 40 να κλείνει 0,70% χαµηλότερα. Η ψυχολογία των επενδυτών παραµένει θετική, και αναµένουµε το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί κυρίως στις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης».

Fortius Finance: «Η αγορά δύο ταχυτήτων παγιώνεται όλο και περισσότερο κρίνοντας από τον αριθµό πτωτικών/ανοδικών από την αρχή του έτους (244/100), τη στιγµή µάλιστα που ήδη υπάρχουν 15 τίτλοι µε απώλειες από -32.53% έως και -52.73% σε µ όλις 6 συνεδριάσεις. Παρά το γεγονός ότι ο Γ∆ απορροφά τις πιέσεις ενδοσυνεδριακά παρουσιάζοντας µια εξαιρετικά θετική εικόνα, η απουσία σηµαντικής διόρθωσης που θα επιτρέψει την είσοδο νέων κεφαλαίων µάς καθιστά επιφυλακτικούς στην τρέχουσα φάση, ιδιαίτερα από τη στιγµή που δεν υπάρχουν ακόµα ουσιαστικές εξελίξεις στα βασικά θέµατα που απασχολούν ιδίως τις µετοχές - καταλύτες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως αυτές του τραπεζικού κλάδου (συζητήσεις επί συζητήσεων για το ασφαλιστικό) και του ΟΤΕ (δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο εθελουσίας εξόδου για να αποφανθούν επί αυτού εργαζόµενοι και κυβέρνηση). Γεγονός όµ ως είναι ότι η αγορά τείνει να προεξοφλήσει θετικά όλα αυτά τα εκκρεµή ζητήµατα, τα οποία επί τη λύση τους µπορούν να της προσδώσουν και νέα δυναµική.

Ωστόσο, η εικόνα των ξένων χρηµατιστηρίων ενόψει µάλιστα και της ανακοίνωσης των αποτελεσµάτων του προηγούµενου 3µήνου παρουσιάζει διακυµάνσεις ενισχύοντας την επιφυλακτικότητά µ ας για τη βραχυπρόθεσµη πορεία της αγοράς, παρά το ότι η πορεία των ξένων δεικτών δεν αποτελεί σταθερό σηµείο αναφοράς για την αγορά. Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι ο Γ∆ θα προσπαθήσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, υποβοηθούµενος από το διαφαινόµενο θετικό κλίµα στο εξωτερικό λόγω των καλύτερων εκ των αναµενόµενων αποτελεσµάτων της Intel».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα