Στην Κορέα ο ΥΕΝ Μανώλης Κεφαλογιάννης

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 12:50

ΤΗ ΝΟΤΙΟ Κορέα επισκέπτεται ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Πρόκειται για τη χώρα, στα ναυπηγεία της κατασκευάζονται τα περισσότερα εκ των ελληνικών συμφερόντων πλοία και η οποία αποτελεί σήμερα την κυρίαρχη δύναμη στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο κατέχοντας δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια κατασκευαστική.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. υπουργός, συνοδευόμενος από τον Ελληνα πρέσβη στη Σεούλ, κ. Κωνσταντίνο Δρακάκη, θα έχει συναντήσεις με τους παρακάτω υπουργούς Ναυτιλίας και αλιείας κ. Keo-Don Oh, Εμπορίου Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Lee Hee-Beon και Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Chung Dong-Chea, με τους οποίους θα συζητήσουν για τη μεταξύ των δύο χωρών περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα όπως ναυπηγική βιομηχανία, ναυτιλιακή τεχνολογία, τουρισμό, ναυτιλία, αλιεία και εμπόριο.

Με την ευκαιρία της εν λόγω επίσκεψής του ο κ. ΥΕΝ θα παρευρεθεί στην καθέλκυση των δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων του «Αmazon Brilliance» του και του «Evros», τα οποία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία του Busan.

Το δεξαμενόπλοιο «Evros», κ.ο.χ. 30.008 είναι πλοιοκτησίας της «Empire Navigation Ltd» με διαχειρίστρια εταιρεία στην Ελλάδα τη «Σ. Λιβανός Ελλάς Ναυτιλιακή & Πρακτορειακή ΑΕ» και εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Σ. Λιβανό και έχει υψώσει την ελληνική σημαία, ενώ στον όμιλο Λιβανού ανήκει και το δεξαμενόπλοιο «Amazon Brilliance».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα