«Ανοίγει πανιά» η Προμηθευτική

Δίκτυο: Εγκαινιάζει νέα καταστήματα στην Αττική, προετοιμάζει επέκταση στις Κυκλάδες
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 14:21
UPD:14:21

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

«Επέκταση» εκτός Αττικής ετοιμάζει η Προμηθευτική Τροφίμων, με τη διοίκηση της αλυσίδας να βάζει πλώρη για τις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα εντός του Λεκανοπεδίου δρομολογεί φέτος τη λειτουργία πέντε νέων σημείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου της αλυσίδας, τις προσεχείς ημέρες θα εγκαινιαστεί το 51ο κατάστημα στην περιοχή του Γαλατσίου, ενώ τα επόμενα βήματα προβλέπουν την έναρξη λειτουργίας τον Μάιο νέου σημείου στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Ιούνιο στο Κέντρο της Αθήνας (Μοναστηράκι), ενώ τον Σεπτέμβριο ακόμα ένα κατάστημα στο Γαλάτσι. Με βάση τους συντηρητικούς υπολογισμούς της αλυσίδας, το ύψος των επενδύσεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει μιλώντας στη «Ν» ο Θάνος Κωστάκης, Marketing, Communication & e-Commerce Manager της εταιρείας, «μέσα στο 2017, ευελπιστούμε πως θα ξεπεράσουμε τα 55 καταστήματα».

Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποιεί και την «έξοδο» της αλυσίδας από τα όρια της Αττικής, τονίζοντας ότι «σύντομα σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την επέκτασή μας και εκτός των ορίων της Αττικής και να ανοιχτούμε με σταθερά και προσεκτικά βήματα στις Κυκλάδες».

Όσον αφορά την εμπορική πολιτική της αλυσίδας, παραμένει επιθετική μέσω έντονων προωθητικών ενεργειών, ενώ σημαντική θέση στον σχεδιασμό κατέχει και η κατηγορία των κωδικών ιδιωτικής ετικέτας, η οποία συμμετέχει σε ποσοστό 11% στον συνολικό τζίρο.

Σε επίπεδο μεγεθών, η εταιρεία εμφανίζει στη φετινή χρήση (σ.σ.: η οποία ολοκληρώνεται 30 Ιουνίου) ανάπτυξη της τάξεως του 8,5%, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στο εταιρικό οκτάμηνο (07/16-02/17) στα 76,7 εκατ. ευρώ έναντι 70,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (07/15-02/16) διατηρώντας ταυτόχρονα κερδοφόρα τροχιά. Υπενθυμίζεται ότι για τη χρήση που έληξε 30 Ιουνίου 2016 ο τζίρος ανήλθε σε 110 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Προμηθευτική Τροφίμων αριθμεί σήμερα 50 σημεία και απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα