McKesson: 960 εκατ. δολ. για νομικό διακανονισμό

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 07:56

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, με την καταβολή του ποσού των 960 εκατ. δολ., προκειμένου να διευθετήσει το θέμα που προέκυψε από μήνυση μετόχου, μετά τη νέα τοποθέτησή της το 1999, που οδήγησε μέσα σε μια μέρα τις μετοχές της σε πτώση, με συνολικές απώλειες 8,6 δισ. δολ., έκανε η μεγαλύτερη - από πλευράς εσόδων - εταιρεία διανομής φαρμάκων των ΗΠΑ, McKesson Corp.

Ο διακανονισμός, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος στην ιστορία των ΗΠΑ, βάσει των στοιχείων του Bloomberg. Η συμφωνία αυτή, μαζί με μία αύξηση των αποθεμάτων κατά 240 εκατ. δολ., για πιθανές μελλοντικές υποχρεώσεις, θα έχουν ως αποτέλεσμα, τη μείωση των καθαρών της κερδών, κατά 810 εκατ. δολ. ή 2,70 δολ. ανά μετοχή, το τρίτο τρίμηνο, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της McKesson, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

«Ολοι γνωρίζαμε τι θα συνέβαινε», ανέφερε ο Eric Coldwell, αναλυτής της Robert W. Baird & Co., στο Σικάγο, ο οποίος δεν κατέχει μετοχές της εταιρείας, κατατάσσοντάς τις στο «outperform». Ο ίδιος, σε τηλεφωνική του συνέντευξη συμπλήρωσε: «Δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά νοιώθω ανακούφιση για το αποτέλεσμα».

Η συμφωνία θέτει τέλος στο θέμα που προέκυψε μετά την ανακοίνωση της McKesson στις 28 Απριλίου του 1999, ότι η θυγατρική εταιρεία της λογισμικού, HBO & Co., εμφάνισε πρόωρα πωλήσεις ύψους 40 εκατ. δολ., αναγκάζοντάς την αργότερα να αναθεωρήσει τις ανακοινώσεις της. Οι μετοχές της McKesson την ημέρα εκείνη, σημείωσαν απώλειες της τάξης του 47%, μετά την ποινική δίωξη έξι πρώην στελεχών της για τον λόγο αυτό.

Οι μετοχές της McKesson σημείωναν χθες άνοδο 1%, κλείνοντας στα 31,24 δολ. η μία στις 4:16' μ.μ., στο New York Stock Exchange. Η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα