Μεταστροφή του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2001 13:11

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών έχει στραφεί σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της αύξησης των τιμών του αργού.

«Τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών θα εξακολουθούν να αυξάνονται όσο η τιμή του αργού παραμένει πάνω από τα 24 δολάρια ανά βαρέλι», δηλώνει στο "Bloomberg" o Carsten Gerlinger, διαχειριστής κεφαλαίων στην DG Bank στο Λουξεμβούργο. Αξιοσημείωτη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών BP και TotalFinaElf.

Aντιθέτως, πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τη σημαντική υποχώρηση του Nasdaq την Παρασκευή. Στην επιδείνωση του κλίματος για τον εν λόγω κλάδο συνέβαλε και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της J.P. Morgan για τις προοπτικές κερδοφορίας των εταιρειών Siemens και Electronics ΝV.

Αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,27% και έχει διαμορφωθεί στις 5.934,7 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,51% και έχει φθάσει τις 5.456,7 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX με άνοδο 0,36% βρίσκεται στις 6.209,51 μονάδες και, τέλος, στο Μιλάνο ο δείκτης MIB 30 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,46% και έχει διαμορφωθεί στις 38.965 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα