Νέα μείωση των επιτοκίων αναμένει η EBF

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2001 14:19
UPD:14:23

Σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά περίπου 25 μονάδες βάσης έως το τέλος του 2001 αναμένεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομολόγων της European Banking Federation (ΕΒF).

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, στην εξαμηνιαία έκθεσή του ο οργανισμός αναθεωρώντας προς τα κάτω προηγούμενες εκτιμήσεις του, προέβλεψε ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2001 και το 2002 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2,4% και 2,7% αντιστοίχως.

Η παραπάνω εκτίμηση βρίσκεται σε αντιστοιχία με δηλώσεις του Bίτορ Kονστάντσιο, διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας και μέλους της ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος τραπεζίτης προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το τρέχον έτος θα κυμανθεί μεταξύ 2% και 2,5%.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, οι προβλέψεις της ΕΒF κάνουν λόγο για 2,3% το 2001, ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Τέλος, στην εν λόγω έκθεση οι οικονομολόγοι της ΕΒF προβλέπουν ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στο τέλος του τρέχοντος έτους θα διαμορφωθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα με εκείνα που βρισκόταν στο τέλος του 2000.

Αυτήν την ώρα, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ βρίσκεται στα 84,9 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα