Στη 1 μ.μ. η σύσκεψη με στόχο την εκτόνωση για το βαμβάκι

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 12:49

ΚΛΙΜΑ συναίνεσης θα επιχειρηθεί να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, των βουλευτών Θεσσαλίας, τον περιφερειάρχη, τους νομάρχες και εκπροσώπους βαμβακοπαραγωγών, για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την επιδότηση του προϊόντος.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι και οι βαμβακοπαραγωγοί που θα συμμετέχουν είναι οι κ.κ.Αθ. Κοκκινούλης, Αθ. Νασίκας, Χρ. Σιδηρόπουλος, Ηλ. Ιωάννου, Νικ. Πρίντζος, Χρ. Λύρας, Ν. Λάππας, Δ.Νάνας και Αρ. Μπότος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα επιχειρηθεί η επίλυση του προβλήματος και η αναστολή των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για τις 20 Ιανουαρίου οι αγρότες που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και για τις 31 Ιανουαρίου οι αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Ο κ. Κοκκινούλης φαίνεται πως θα υποβάλει εγγράφως τις προτάσεις του, με τις οποίες οι βαμβακοπαραγωγοί θα διεκδικούν για τις μη επιλέξιμες ποσότητες, δηλαδή για τις ποσότητες βαμβακιού που δεν παραδόθηκαν, περί τις 187 δρχ. ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της τιμής που προκύπτει από την επιδότηση και την τιμή παραγωγού.

Επίσης, διαφαίνεται διάθεση από την πλευρά των βαμβακοπαραγωγών να επιτρέψουν την εξαίρεση άλλων 30.000 τόνων από το σύστημα επιδότησης μέσω ελέγχων, προκειμένου να εξευρεθεί τελικά μια λύση στο πρόβλημα.

Πάντως η ΓΕΣΑΣΕ, απαντώντας στις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το βαμβάκι, κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι εμπαίζει τους βαμβακοπαραγωγούς, «δεν λέει την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι συμφώνησαν όλοι», και δήλωσε αντίθετη με τη διαχείριση και τις αποφάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα