Εθνική Ασφαλιστική: Επέκταση σε ΝΑ Ευρώπη και Κύπρο

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 16:39

Η Εθνική Τράπεζα θα στηρίξει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της μεγαλύτερης θυγατρικής της, της Εθνικής Ασφαλιστικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Τάκης Αράπογλου, σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία του προγράμματος αναδιοργάνωσης της ασφαλιστικής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Αράπογλου ανακοίνωσε ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα ακολουθήσει την Εθνική Τράπεζα στην περαιτέρω δυναμική της επέκταση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Σε πρώτη φάση έχει αποφασιστεί η αύξηση του μεριδίου της στην Κύπρο με στόχο το 5% σε χρονικό ορίζοντα τριετίας, από 2% που είναι σήμερα. Το 2005 η Εθνική Ασφαλιστική θα επεκταθεί στην Βουλγαρία με την ίδρυση δύο ασφαλιστικών, μιας Ζωής και μιας Γενικών Ασφαλειών. Στην Ρουμανία η Garanta, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στον τομέα των ασφαλειών, πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δύο εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη νέα στρατηγική της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δούκας Παλαιολόγος επισήμανε ότι το 2005 θα δοθεί έμφαση στην λιανική πώληση και ιδιαίτερα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, στις ασφαλίσεις κατοικιών, στην κάλυψη των μικρών επιχειρήσεων και σε νέα προϊόντα στον κλάδο ζωής.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παλαιολόγος, θα δοθεί έμφαση στον τομέα των τραπεζοασφαλειών (bancassurance). Στο τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η κάλυψη όλων των δανειοληπτών στεγαστικής πίστης της τράπεζας για αποπληρωμή δανείου σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα υπάρξουν αντίστοιχες καλύψεις και όσον αφορά την καταναλωτική πίστη.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα