Αύριο ο κατάλογος με τις δαπάνες που εκπίπτουν από τα έσοδα επιχειρήσεων

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 16:44

Τον κατάλογο με τις δαπάνες που θα αναγνωρίζουν οι εφορίες ως εκπτώσεις απο τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, θα δημοσιοποιήσει αύριο το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Toν Ιούνιο θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, να υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με την απαλλαγή και άλλων δαπανών απο τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών όλοι οι διευθυντές των εφοριών σε σύσκεψή κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν στόχοι για τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του προϋπολογισμού του 2004 ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας είπε ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων ήταν 5,5% κατά μέσο όρο, ενώ οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά το δυνατόν.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά με τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, είπε ότι αφενός μεν εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την Ε.Ε., αφετέρου δε είπε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 4 Φεβρουαρίου 2005.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν είχε διατυπώσει επιφυλάξεις όσον αφορά τη συμβατότητα του νόμου 3592/2004 με την κοινοτική νομοθεσία, και είχε κάνει γνωστό ότι θα εξετάσει το ζήτημα, προκειμένου να αποφασίσει αν πρέπει να κινηθεί διαδικασία παράβασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα