Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 18:48

Ανοδικά κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις συνέβαλαν ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά νέα καθώς και η εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών περιορίστηκαν ωστόσο αργά το απόγευμα ύστερα από την υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκιά τους είχαν περιορισμένο αντίκτυπο.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.800,3 μονάδες (0,4%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.834,1 μονάδες (0,5%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.212,1 μονάδες (0,1%).

Η μετοχή του Reuters ενισχύθηκε κατά 2,7%. Το βρετανικό πρακτορείο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων προέβη στην εκτίμηση ότι οι πωλήσεις από συνδρομές θα σημειώσουν πιθανότατα πτώση 1,5%, σε ετήσια βάση, ενώ oι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2%.

Η μετοχή του ομίλου λιανικής Ahold σημείωσε άνοδο 1,6%, καθώς οι πωλήσεις του στο πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν σε ποσοστό μικρότερο απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα