Mittal: Αποκτά μερίδιο στην Hunan Valin

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 09:34

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση μεριδίου, στην κρατική εταιρεία της Κίνας, Hunan Valin Iron & Steel Group, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, πέτυχε η Mittal Steel Co., η οποία έχει στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα, στον κόσμο.

Η τιμή της εμπορικής συναλλαγής και άλλες λεπτομέρειες, θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το εκπρόσωπο της Hunan Valin Steel Tube & Wire Co., Li Minzhi, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Οι μετοχές της εταιρείας σταμάτησαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Shenzhen.

Η απόκτηση μεριδίου στην Hunan Valin, θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων της Mittal και σε άλλες περιοχές της Κίνας, που οδηγούν την ανάπτυξη, στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας. Η Mittal, που εδρεύει στο Rotterdam (Ολλανδία), ανταγωνίζεται τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου, Arcelor SA και Nippon Steel Corp., με στόχο να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά χάλυβα της Κίνας.

Οι μετοχές της Hunan Valin υποχωρούσαν κατά 0,08% ή 1,73%, φθάνοντας χθες στα 4,54 ουάν η μία. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 7,6%, έναντι ανόδου 0,4%, του Shenzhen composite index.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας, ανεστάλη, εν αναμονή της ανακοίνωσης για τη συμφωνία μεταφοράς μετοχών, της έβδομης σε μέγεθος χαλυβουργίας της Κίνας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η Mittal θα αγοράσει κρατικές μετοχές που δεν διαπραγματεύονται στην εισηγμένη εταιρεία, σύμφωνα με τον Li.

H Mittal, η οποία δημιουργήθηκε πέρυσι μετά τη συγχώνευση της Ispat International NV και της LNM Holdings NV, σχεδιάζει να αγοράσει την International Steel Group Inc. το τρέχον τρίμηνο, προκειμένου να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, Arcelor, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα