Τράπεζα Κύπρου: Αγορά ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου εταιρείας

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 14:10

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου στη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε την απόφαση της θυγατρικής εταιρείας Γενικές Ασφάλειες Κύπρου Λτδ για αγορά του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας Γεώργιος Τζιάπρα Πιερίδης Λτδ προς £540.000.

Από το 2000, η εταιρεία Γεώργιος Τζιάπρα Πιερίδης Λτδ ήταν γενικός αντιπρόσωπος των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου και προηγουμένως των εταιρειών Guardian Royal Exchange και AXA, οι οποίες αποχώρησαν από την κυπριακή αγορά.

Στην εταιρεία Γεώργιος Τζιάπρα Πιερίδης Λτδ έχουν ουσιαστικό συμφέρον ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου κ. Σόλων Τριανταφυλλίδης και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Πόλυς Πολυβίου, ο οποίος τυγχάνει επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου Λτδ. Οι κ.κ. Τριανταφυλλίδης και Πολυβίου μαζί με συνδεδεμένα με αυτούς πρόσωπα κατέχουν το 99% της εταιρείας Γεώργιος Τζιάπρα Πιερίδης Λτδ.

Ενόψει της πιο πάνω σχέσης, το Συγκρότημα προέβη σε δύο εσωτερικές και δύο ανεξάρτητες εξωτερικές εκτιμήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν τη δίκαιη αξία αγοράς του χαρτοφυλακίου. Επίσης, η διαδικασία που ακολουθήθηκε εξετάστηκε διεξοδικά από την Επιτροπή Ελέγχου του Συγκροτήματος.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, οι κ.κ. Τριανταφυλλίδης και Πολυβίου δεν συμμετείχαν ούτε στις εργασίες για τον καθορισμό της τιμής αγοράς ούτε στις διαδικασίες λήψης απόφασης. Όλα τα πιο πάνω έγιναν σύμφωνα με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης και τον κυπριακό περί Εταιρειών Νόμο.

Αν και η πιο πάνω αγορά δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική κερδοφορία του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου, το Συγκρότημα πιστεύει ότι αυτή θα βοηθήσει περαιτέρω την ανέλιξη των εργασιών και την κερδοφορία των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου Λτδ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα