Hewlett-Packard: Νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Με στόχο να υπερβεί την IBM και την Sun
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 08:18

ΝΕΟΥΣ ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βασισμένους στην τεχνολογία των επεξεργαστών Itanium, της Intel Corp., θα αρχίσει να πουλά η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία επεξεργαστών στον κόσμο, Hewlett-Packard Co., σε με προσπάθεια να αντικατασταθούν τα μηχανήματα που κατασκευάζει η International Business Machines Corp., (ΙΒΜ) και η Sun Microsystems Inc.

Η επικεφαλής της εταιρείας, Carly Fiorina, θα ανακοινώσει τη νέα έκδοση της σειράς κομπιούτερ Integrity, αύριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος επεξεργαστών της Hewlett-Packard, Rich Marcello.

Η Hewlett-Packard και η Intel – η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip στον κόσμο – επιδιώκουν να αποκτήσουν το πιο κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς των ισχυρών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για τη διαχείριση της βάσης των δεδομένων τους και να εμφανίσουν πολυσύνθετο έργο. Η Hewlett-Packard είχε μερίδιο των επεξεργαστών κομπιούτερ 28% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner Inc., ακολουθώντας την IBM, με μερίδιο 32%.

Οι επεξεργαστές Integrity, απευθύνονται σε μία μεγάλη λίστα πελατών, οι οποίοι αντικαθιστούν τα «κουρασμένα» πλέον μηχανήματα της IBM και της Sun, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Marcello.

Oι νέοι υπολογιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν πολλαπλά λειτουργικά συστήματα την ίδια στιγμή και θα λειτουργούν πολύ καλύτερα με το λογισμικό Windows της Microsoft Corp., την ίδια στιγμή που οι εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιο λειτουργικές μηχανές, επεσήμανε ο Marcello. Επίσης, θα μπορούν να φορμάρουν με ευκολία τη βάση των δεδομένων τους.

Η Hewlett-Packard, που μαζί με την Intel δημιούργησε τον επεξεργαστή Itanium, πούλησε υπολογιστές – βασισμένους σε αυτήν την τεχνολογία – αξίας μεγαλύτερης του ενός δισ. δολ. τη χρήση του 2004, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της Hewlett-Packard σημείωναν άνοδο 12 σεντς, φθάνοντας στα 20,07 δολ. η μία την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά μέσα στο 2004, υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 8,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα