Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 10:15
UPD:10:35

Με άνοδο άνοιξαν πριν από λίγο οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών.

Ώθηση στις παραπάνω μετοχές δίνει η διατήρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων. Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου έχει διαμορφωθεί στα 48,38 δολάρια το βαρέλι αυξημένη κατά 0,71% έναντι του προηγούμενου κλεισίματος.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.830,8 μονάδες (0,2%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.865,5 μονάδες (0,3%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.243,3 (0,3%).

Η συναλλακτική δραστηριότητα εκτιμάται ωστόσο ότι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Σήμερα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup. Παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Στη Φραγκφούρτη έχει προγραμματιστεί ομιλία του προέδρου της Μπούντεσμπανκ, ¶ξελ Βέμπερ, στο συνέδριο της Deutsche Bank AG.

Αύριο Τρίτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Ecofin, ενώ στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ο πρόεδρος της περιφερειακής τράπεζας, ¶ντονι Σαντομέρο, εκφωνεί λόγο για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Στη Φραγκφούρτη η επίτροπος ανταγωνισμού, Νίλι Κρόες, συναντάται με τον υφυπουργό Οικονομικκών, Κοχ Βέζερ, για το θέμα της επιστροφής των ενισχύσεων 4,7 δισ. ευρώ που δόθηκαν παράνομα σε επτά κρατικές τράπεζες.

Την Τρίτη θα δοθεί επίσης στη δημοσιότητα έκθεση της ΙΕΑ για την αγορά πετρελαίου.

Την Τετάρτη στη Φραγκφούρτη ο Ότμαρ Ίσιγκ μιλάει για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στις διεθνείς αγορές, ενώ η Φέντεραλ Ριζέρβ δίνει στη δημοσιότητα το Μπεζ Βιβλίο.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ευρω-λατινοαμερικανικό φόρουμ στο Παρίσι με συμμετοχή του προέδρου της Αργεντινής, Νέστορ Κίρχνερ, του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, και του προέδρου της Τράπεζας Διεθνούς Ανάπτυξης, Ενρίκε Ιγκλέσιας.

Την ίδια μέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα η μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα