Julius Bae Ηolding: Παρέδωσε τον έλεγχο της τράπεζας η οικογένεια

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 10:17

TΟΝ ΕΛΕΓΧΟ της μεγαλύτερης ιδιωτικής ελβετικής τράπεζας, Julius Baer Holding AG, παρέδωσε η οικογένεια που την ίδρυσε, ενώ ο Michael Baer, θα αποχωρήσει, καθώς διαφέρουν οι απόψεις του, με τη στρατηγική της τράπεζας.

Το πακέτο των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της οικογενείας Baer, θα διατηρηθεί στο 18%, την ίδια στιγμή, που το μερίδιό της μειώνεται από το 53%, κατά την αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, που θα παρουσιαστεί στην ετήσια τακτική γενική των μετόχων, στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο Michael Baer, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής, θα αποχωρήσει στα μέσα του έτους, λόγω των διαφορετικών απόψεών του με τη στραγητική της τράπεζας. Ο ίδιος θα αντικατασταθεί από τον Chief Executive Officer της τράπεζας, Walter Knabenhans.

Οι μετοχές της Βaer, σημείωσαν την εβδομάδα που πέρασε άνοδο 11%, καθώς εικάζετο, ότι η τράπεζα έψαχνε για αγοραστές.

Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Βaer, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16%, φθάνοντας στα 135 δισ. ελβετικά φράγκα (114 δισ. δολ.), πέρυσι και τα κέρδη της σε 211 εκατ. ελβετικά φράγκα, έναντι 82 εκατ. το 2003, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα