Νέα άνοδος των ευρωπαϊκών δεικτών

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 18:55

ΚΕΡΔΗ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Το επενδυτικό κλίμα ήταν θετικό από την έναρξη των συνεδριάσεων ύστερα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ για τη βιομηχανική παραγωγή και την άνοδο της Wall Street.

Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα λόγω της αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.847 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.881,4 μονάδες με κέρδη 0,7% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.246 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε ο τεχνολογικός κλάδος στον απόηχο των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελέσματα της Samsung Electronics. H μετοχική τιμή της Philips ενισχύθηκε κατά 2,14%. Ο τίτλος της Nokia σημείωσε άνοδο 1,13%. Η φινλανδική εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 27 Ιανουαρίου.

Από τον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών ξεχώρισε η μετοχή της Bayer, η οποία έκλεισε με κέρδη 2,65%. Η Lehman Brothers αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω την επενδυτική της σύσταση για τη γερμανική μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα