Κατοχύρωση κερδών στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 09:32

ΣΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών προέβησαν σήμερα οι επενδυτές στο χρηματιστήριο του Τόκιο με αφορμή την άνοδο του γιεν έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/18/1004340.htm .

Παράλληλα, πολλοί επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων μεγάλων αμερικανικών εταιρειών. Σημειώνεται ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις τετάρτου τριμήνου των αμερικανικών κολοσσών IBM και Motorola.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 11.423,26 μονάδες μειωμένος κατά 0,56%. Ο Topix έκλεισε στις 1.145,21 μονάδες μειωμένος κατά 0,44%.

Πιέσεις ασκήθηκαν σε μετοχές του κλάδου λιανικής δεχόμενες πλήγμα από τη δήλωση του ιάπωνα υπουργού Οικονομικών ότι η ιαπωνική οικονομία θα ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η μετοχή της Aeon, του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής στην Ιαπωνία, υποχώρησε κατά 2,2%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών λόγω της ισχυροποίησης του γιεν έναντι του δολαρίου, που καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικά τα ιαπωνικά προϊόντα στην αμερικανική αγορά. Αρνητικά επηρέασε τις εν λόγω μετοχές και η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών πετρελαίου. Ο τίτλος της Honda απώλεσε 1,47%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα