Μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 10:09

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνοιξαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από την άνοδο των τιμών πετρελαίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η οποία χθες ήταν κλειστή, η τιμή του αργού έχει ξεπεράσει τα 49 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας αύξηση κατά 1,34% έναντι του χθεσινού κλεισίματος. Στο Λονδίνο, η τιμή του μπρεντ έχει φθάσει τα 45,9 δολάρια το βαρέλι αυξημένη κατά 87 σεντς.

Η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών του «μαύρου χρυσού» αναμένεται να ασκήσει πιέσεις κυρίως σε τίτλους αεροπορικών εταιρειών.

Αντιθέτως, θετικά αναμένεται να επηρεαστούν οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών από την υποχώρηση του ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έναντι του δολαρίου.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.842,4 μονάδες μειωμένος κατά 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.869,2 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,3% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.232,2 μονάδες με απώλειες 0,3%.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δείκτες έκλεισαν τη Δευτέρα κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 μηνών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι αμερικανικοί κολοσσοί 3M, Bank of America, IBM, Motorola και Yahoo.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα