Sony Ericsson: 29% υψηλότερα κέρδη μετά την άνοδο των πωλήσεων

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 10:24

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 28%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, καθώς περισσότεροι καταναλωτές αγόρασαν κινητά τηλέφωνα με κάμερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., του venture της Sony Corp. και της Ericsson AB.

Τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson, της έκτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, αυξήθηκαν σε 55 εκατ. ευρώ (72 εκατ. δολ.), έναντι 43 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε δύο δισ. ευρώ, έναντι 1,44 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, έγινε πιο κερδοφόρα για πρώτη φορά πέρυσι, καθώς τα κινητά της με κάμερες, έγιναν πιο δημοφικλή. Την ίδια στιγμή, ο ανταγωνισμός από τους Ασιάτες κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και οι μειώσεις των τιμών τους από την Nokia Oyj, πιέζουν τη Sony Ericsson, η οποία απώλεσε τη θέση της, ως η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, από την LG Electronics Inc. το τρίτο τρίμηνο.

Η Nokia, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, ενώ την ακολουθούν Samsung Electronics Co., Motorola Inc. και Siemens AG. Τον Οκτώβριο, η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε, ότι ενδέχεται να εμφανίσει μείωση των κερδών της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 27 Ιανουαρίου.

Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις της θα διαμορφωνόντουσαν στο 1,92 δισ. ευρώ. Για τα καθαρά της κέρδη, δεν έκαναν προβλέψεις.

Το μερίδιο αγοράς της Sony Ericsson στο κόσμο, αυξήθηκε στο 6,4%, από 5,3% που ήταν πριν από ένα χρόνο, μετά τις έντονες πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Gartner Inc. Το μερίδιο της LG, αυξήθηκε κατά την ίδια χρονική περίοδο στο 6,7%, από 5,3% αντιστοίχως.

Τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν, ότι, η Sony Ericsson, έκανε φορτώσεις 10,7 εκατ. κινητών τηλεφώνων το τρίτο τρίμηνο, μια αύξηση της τάξης του 51%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Μετά την απώλεια χρημάτων και μεριδίου από τα κινητά τηλέφωνα για χρόνια, η Ericsson τον Οκτώβριο του 2001, συγχώνευσε αυτές της τις δραστηριότητες, με την ιαπωνική Sony, τον Οκτώβριο του 2001. Η ιαπωνική εταιρεία παρείχε το know-how της, στα ηλεκτρονικά για το ευρύ καταναλωτικό κοινό, ενώ η Sony χρησιμοποίησε την εισαγωγή της τεχνολογίας της Ericsson, στην αγορά των κινητών.

Η Sony Ericsson απώλεσε 879 εκατ. ευρώ του 21 πρώτους μήνες της ζωής της, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το λογισμικό των κινητών τηλεφώνων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα