Εργο για την Ε.Ε. ανέλαβε η Intrasoft International

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 12:23

Την υποστήριξη και αναβάθμιση του συστήματος «Safe Sea Net» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών (EMSA) ανέλαβε η Intrasoft International, εταιρεία του Ομίλου Intracom, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Αντικείμενο του έργου είναι η σταδιακή ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου επιχειρησιακού συστήματος με βασικούς στόχους, τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα, την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων στον ευρωπαϊκό χώρο, τη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε.

Το νέο κεντρικό σύστημα θα εγκατασταθεί στην έδρα της EMSA στις Βρυξέλλες και θα διασυνδεθεί με όλα τα εθνικά κέντρα διαχείρισης θαλάσσιας κυκλοφορίας (VTMIS) των χωρών μελών της Ε.Ε., έτσι ώστε να παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες εποπτείας και ενημέρωσης σε κάθε αρμόδιο ευρωπαϊκό ναυτιλιακό οργανισμό.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσίων συνόρων, αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό το λόγο η ανάληψη του έργου από την Intrasoft International έχει βαρύνουσα σημασία.

Οι προσπάθειες της διευρυμένης πλέον ΕΕ να ενισχύσει το ρόλο του θαλάσσιου εμπορίου συνδέονται άμεσα με την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της, καθώς και με την αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων, όπως είναι τα ναυτικά ατυχήματα, η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ο κορεσμός των θαλασσίων οδών, η ανεπαρκής αξιοποίηση πόρων εξυπηρέτησης των πλοίων, οι παράνομες δραστηριότητες και οι τρομοκρατικές ενέργειες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα