Προμότα: Πώληση οικοπέδου αντί 9,5 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 13:24

Η Προμότα Ελλάς ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία για τη μεταβίβαση του οικοπέδου που κατέχει η θυγατρική της Promota Bulgaria SA στην περιοχή του αεροδρομίου της Σόφιας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της πρώτης, η Promota Bulgaria υπέγραψε δεσμευτικό συμφωνητικό για τη συγκεκριμένη μεταβίβαση το οποίο προβλέπει την πώληση 141.201 τετραγωνικών μέτρων, έναντι τιμήματος 9.500.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό αναμένεται να καταβληθεί μέσα σε διάστημα 70 ημερών και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για την 7/3/2005 γενικής συνέλευσης της Promota Bulgaria που είναι εισηγμένη στο Βουλγαρικό Χρηματιστήριο.

Αγοραστής είναι το Αμερικανικό-Γερμανικό property fund «Tishman Lindner Bulgarian Real Properties» το οποίο στοχεύει να δημιουργήσει στην συγκεκριμένη περιοχή μεγάλη εμπορική ανάπτυξη.

Με την συμφωνία αυτή η Προμότα, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, θα καταγράψει σημαντικά κέρδη για το έτος 2005 επιτυγχάνοντας μεγάλη μείωση του δανεισμού της αλλά και παράλληλα την ενίσχυση της ρευστότητας της.

Η Promota Bulgaria υλοποίησε την όλη επένδυση με την συνδρομή της εταιρείας EuroCapital Finance SA, με έδρα την Σόφια, η οποία ανέλαβε την αγορά του οικοπέδου από περίπου 1100 ιδιοκτήτες, την ένταξή του στο σχέδιο πόλης, και την οργάνωση της συγκεκριμένης πώλησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα