Cemex: Τριπλάσια κέρδη από τις πωλήσεις στο Μεξικό

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 13:29

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, μετά τις υψηλότερες πωλήσεις της στο Μεξικό – την κυριότερή της αγορά – εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο, Cemex SA, αλλά και από τις αποδόσεις των επενδύσεών της σε παράγωγα.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 3,73 δισ. πέσος (334 εκατ. δολ.) ή 99 σεντς ανά κάθε εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο μετοχή, έναντι 1,09 δισ. πέσος (91 εκατ. δολ.) ή 28 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 3,72 δισ. πέσος.

«Βλέπετε μία ισχυρή ζήτηση από τον τομέα κατασκευών του Μεξικό, για κατοικίες και δημόσια έργα», ανέφερε ο Dan McGoey, αναλυτής της Deutsche Ixe Llc, στη Ν. Υόρκη.

Οι επενδυτές, όπως η Santander Fondos' Hector Chavez, προσβλέπουν το επόμενο τρίμηνο, εάν η εξαγορά ύψους 5,8 δισ. δολ. της RMC Group Plc, από την Cemex, που θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, θα περιορίσει τα κέρδη της εταιρείας. Η εξαγορά, αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις της Cemex, στα 16 δισ. δολ. και να ανεβάσει το χρέος της στα 10 δισ. δολάρια.

Το τέταρτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Cemex, αναρριχήθηκαν 12%, φθάνοντας στα 2 δισ. δολ. σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αύξηση 9% των πωλήσεών της στο Μεξικό, φθάνοντας τα 721 εκατ. δολάρια. Επίσης, το ισχυρότερο ευρώ τόνωσε τις πωλήσεις της εταιρείας στην Ισπανία, την τρίτη σε μέγεθος αγορά της Cemex, σε ποσοστό 22%, φθάνοντας στα 336 εκατ. δολάρια.

Το 2004, οι πωλήσεις της Cemex διαμορφώθηκαν στα 8,15 δισ. δολ. κατά 14% υψηλότερα, έναντι του 2003. Σε επίπεδα πέσος, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 6%, φθάνοντας τα 90,78 δισ. πέσος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα