Ιατρικό Αθηνών: Zητάει την παρέμβαση της E.K. για δημοσίευμα

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 20:51

Την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (E.K.) ζητάει η εισηγμένη Ιατρικό Αθηνών με αφορμή δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας με τίτλο "Οι τράπεζες σφίγγουν τον κλοιό για το Ιατρικό". Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες στα αρμόδια δικαστήρια.

Με ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η εταιρεία αναφέρει ότι οι σχέσεις της με τις τράπεζες "είναι πάντα άριστες, η φερεγγυότητα μας αδιαμφισβήτητη, τα περιουσιακά μας στοιχεία ακλόνητα, η ταμειακή μας ρευστότητα αδιάπτωτη, τα έσοδα και κέρδη διαρκώς αυξανόμενα και οι αντίθετες διαδόσεις της δημοσιογράφου ψευδείς και συκοφαντικές με θύμα τον επενδυτή".

"Ήδη κατά την συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου παρατηρήθηκε μια μαζική πώληση μετοχών της εταιρείας με άμεση αντίστοιχη ανταπόκριση αγοραστών και με εντεύθεν απτή την συναγωγή αποδείξεως για την έμμεση χειραγώγηση της μετοχής με το συγκεκριμένο δημοσίευμα και την διαμόρφωση με αυτό κερδοσκοπικού κλίματος. Οι ανησυχήσαντες πωλητές είναι θύματα παραπληροφόρησης και, πιθανά, οι αγοραστές κερδισμένοι εις βάρος τους.

Η χρηματιστηριακή αυτή εικόνα ανταλλαγής σε μια συνεδρίαση 560.777 μετοχών και η παρατηρηθεισα κατά την ίδια συνεδρίαση διακύμανση από -1,3% (1,48 ευρω/μετοχή) έως -5,3% (1,42 ευρώ/μετοχή) με τελικό κλείσιμο -3,33% στο 1,45 ευρω συμπίπτει χρονικά με την συνεχή άνοδο της μετοχής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις και με την εκτενή δημοσίευση στο πλέον έγκυρο περιοδικό European Business της είδησης κατατάξεως της Εταιρείας μας στην 81η θέση των 100 κορυφαίων εταιρειών της Ευρώπης".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα