Yahoo: Υπερπενταπλάσια κέρδη το τέταρτο τρίμηνο

Μετά την αύξηση των διαφημίσεων και την πώληση μετοχών της Google
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 07:46

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από πέντε φορές, αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης πιο δημοφιλούς μηχανής εύρευσης στο Internet, στις ΗΠΑ, Yahoo Inc., καθώς πούλησε περισσότερες διαφημίσεις και κατέγραψε κέρδη από την πώληση των μετοχών της Google Inc.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 372 εκατ. δολ. ή 25 σεντς ανά μετοχή, έναντι 75 εκατ. δολ., που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 62%, φθάνοντας στο 1,08 δισ. δολ., έναντι 663,9 εκατ. δολαρίων.

Η Yahoo και η Google, ιδιοκτήτριες της υπ' αριθμόν ένα, μηχανής εύρεσης στο Internet, αγωνίζονται να προσφέρουν περισσότερα, καθώς οι εταιρείες αυξάνουν τις δαπάνες τους στο Web έναντι των παραδοσιακών τους στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπως στην τηλεόραση. Ο επικεφαλής της Yahoo, Terry Semel, πείθει όλο και περισσότερο κόσμο να καταβάλλει αμοιβές για το κατέβασμα μουσικής, γνωριμιών μέσω των site και εικονικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Περισσότεροι χρήστες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για συγκεκριμένα πράγματα», ανέφερε ο Safa Rashtchy, αναλυτής της Piper Jaffray & Co. στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι θα μπουν ακόμη περισσότερο στις υπηρεσίες των βίντεο και σε προσωπικές θεματικές ενότητες».

Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι, στα καθαρά της κέρδη, περιλαμβάνεται το ποσόν των 185 εκατ. δολ. ή 13 σεντς ανά μετοχή, από την πώληση 1,7 εκατ. μετοχών της Google και την ευνοϊκή φορολογία μετά την εν λόγω πώληση.

Η Yahoo, που απέκτησε μετοχές της Google το 2000, κατέχει ακόμη 4,2 εκατ. μετοχές της εταιρείας, σύμφωνα με την επικεφαλής των οικονομικών της, Susan Decker, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Οι μετοχές της Yahoo, σημείωναν άνοδο 60 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 37,78 δολ. η μία, στη διευρυμένη συνεδρίαση, στις 6:29' μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 48 σεντς, φθάνοντας στα 37,18 δολ. κατά τη διαπραγμάτευσή της στο New York Stock Exchange (NYSE). Πέρυσι, σημείωσαν συνολικά άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 55%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα