Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 10:14
UPD:10:41

Praxis International: «Η αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της Πήγασος, η υποβάθμιση των προοπτικών του ΟΤΕ από την S&P, το ενδεχόμενο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να ζητήσει από τις τράπεζες να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για επισφαλή καταναλωτικά δάνεια και η ανησυχία για τη διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάθε άλλο παρά θετικά λειτουργούν για την πορεία της αγοράς».

Marfin Analysis: «Για τη σηµερινή συνεδρίαση αναµένουµε ανάκαµψη της αγοράς µετά τις δυο προηγούµενες αρνητικές συνεδριάσεις και τη θετική πορεία των αµερικανικών αγορών χθες».

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η Marfin εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος ο Οργανισμός να υποστεί περαιτέρω υποβαθµίσεις της πιστοληπτικής του ικανότητας «δεδομένου του υψηλού κόστους της εθελουσίας εξόδου, ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρξουν καθυστερήσεις στην επίτευξη τελικής συµφωνίας».

Τέλος, η Marfin δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω πιέσεων στις μετοχές των εταιρειών Τηλέτυπος, Ακτωρ και Ελληνική Τεχνοδομική, μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις του «Πήγασου» με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή µια ανοδική αντίδραση σήμερα µετά και το rebound της Wall Street που ακολούθησε τη δηµοσίευση θετικών αποτελεσµάτων από εταιρείες όπως η ΙΒΜ και η Yahoo. Πάντως δεν θα αποκλείαµε μια εκ νέου διόρθωση µε οδηγό τις τραπεζικές µετοχές, οι αποτιµήσεις των οποίων, κατά την άποψή µας, παραµένουν απαιτητικές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα