Mερίδιο 6% της KPN πουλά η Ολλανδία στην Lehman Brothers

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 10:38

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 150 εκατ. κοινών μετοχών της Royal KPN NV, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας, η οποία ανακοίνωσε ότι το κράτος, θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του μεριδίου του.

Η πώληση στην Lehman Brothers Holdings Inc., αντιπροσωπεύει περίπου το 6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Οκονομικών της Ολλανδίας. Η Lehman Brothers, πουλά τις μετοχές στους επενδυτές από 7,15 έως 7,25 ευρώ η μία, σύμφωνα με ανθρώπους που εμπλέκονται στην πώληση και οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, το μερίδιο που πουλά η ολλανδική κυβέρνηση ανέρχεται σε 1,08 δισ. ευρώ (1,41 δισ. δολ.). Τώρα, το μερίδιο του κράτους στην KPN ανέρχεται σε περίπου 14%, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, υπάρχει συμφωνία με την Lehman Brothers να μην προχωρήσει στην πώληση κοινών μετοχών της KPN για τουλάχιστον 180 ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης αυτής.

Σύμβουλος του κράτους για για την πώληση είναι η NM Rothschild & Sons. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την εμπορική συναλλαγή δεν έγιναν γνωστές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα