Σε απάντηση της από 18.01.2005 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με το εκδοθέν στις 18/1/2005 από την INTRASOFT INTERNATIONAL, Εταιρία του Ομίλου INTRACOM, Δελτίο Τύπου για την ανάληψη από την INTRASOFT INTERNATIONAL, μετά από διεθνή διαγωνισμό, της υποστήριξης και αναβάθμισης του συστήματος SafeSeaNet της Ευρωπαικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών (ΕΜSA), η εταιρία γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
«Η INTRASOFT International S.A. ανέλαβε, μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε η Ε.Ε (call for tenders), έργο διάρκειας ενός έτους που αφορά στην προώθηση και ομαλή επέκταση του συστήματος SafeSeaNet. Το έργο που ανέλαβε να εκτελέσει η INTRASOFT International S.A., και που αφορά σε έναν τομέα ιδιαίτερης σημασίας για την Ε.Ε., περιλαμβάνει δύο Φάσεις:
ΦΑΣΗ Α: Αξιολόγηση της λειτουργίας και απόδοσης του υπάρχοντος συστήματος SafeSeaNet, καθώς και εφαρμογή των απαιτούμενων ρυθμίσεων ή διορθώσεων που απαιτούνται, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και την πληροφόρηση που θα ληφθεί από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κύρια πεδία δράσης είναι:
1. Σύνταξη μελέτης της παρούσας κατάστασης και των διαφόρων προβλημάτων, καθώς και προτάσεις βελτιστοποίησης.
2. Συντήρηση του συστήματος.
3. Help Desk Support σε 24ωρη βάση και
4. Εκπαίδευση του προσωπικού διαχείρισης του συστήματος, καθώς και των αντιπροσώπων των κρατών μελών.
ΦΑΣΗ Β?: Η φάση αυτή αφορά στη συνέχιση παροχής του συνόλου των υπηρεσιών της Α? φάσης, καθώς και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών λογισμικού, καθιστώντας δυνατή την ανταλλαγή καινούριων δεδομένων, όπως αυτή προσδιορίζεται στη Directiva 2002/59 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, οι ενέργειες της INTRASOFT International S.A. για την υλοποίηση του νέου συστήματος SafeSeaNet περιλαμβάνουν:
1. Τη διερεύνηση και υλοποίηση μηνυμάτων ασφαλείας τα οποία θα ανταλλάσσονται μεταξύ των Κρατών Μελών και του EMSA.
2. Τη δημιουργία ηλεκτρονικών χαρτών.
3. Την ανάπτυξη διαδικασιών οι οποίες θα αξιολογούν επισήμως την ασφάλεια της ναυσιπλοίας.
4. Την ταυτοποίηση και ανάπτυξη των κατάλληλων πληροφοριακών μηνυμάτων, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν μέσω του δικτύου SafeSeaNet και πληρούν τους στόχους της Directiva 95/21 και 2001/106.
5. Την ανάπτυξη βάσης δεδομένων για τη συλλογή πληροφοριών, που αφορούν στην κίνηση των πλοίων, καθώς και των εμπορευμάτων.
6. Την παραγωγή στατιστικών πινάκων, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις προαναφερθείσες πληροφορίες και
7. Τη διασύνδεση του συστήματος SafeSeaNet με άλλα τοπικά συστήματα.
H αξία της σύμβασης που ανέλαβε η INTRASOFT International S.A. είναι ύψους Euro 350.500. Η εργασία που θα εκπονήσει η INTRASOFT International, κατά τις ανωτέρω 2 Φάσεις του έργου, θα χρησιμοποιηθεί και για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση του συστήματος στις επόμενες φάσεις που θα επακολουθήσουν».