Investor AB: Μείωση της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων

Μετά την υποχώρηση των μετοχών της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 11:17

ΜΕΙΩΣΗ, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσε η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας επενδύσεων Investor AB, της οικογενείας Wallenberg, εξ αιτίας της υποχώρησης των μετοχών της AstraZeneca Plc και της Ericsson AB.

Τα περιουσιακά της στοιχεία – εκτός του χρέους – υποχώρησαν κατά 2,1%, φθάνοντας στα 90 δισ. κορώνες (13 δισ. δολ.) ή 117 κορώνες ανά μετοχή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2004, από 91,9 δισ. κορώνες ή 120 κορώνες ανά μετοχή, που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της, Marcus Wallenberg, αγωνίζεται να αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς η φαρμακοβιομηχανία ΑstraZeneca, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις σε κάποια από τα σκευάσματά της και οι Ericsson προσπαθεί να περιορίσει τη μείωση της αύξησης των παραγγελιών για υλικό και εξαρτήματα δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η καθαρή αξία των περιουσιακών της στοιχείων μειώθηκε σε ποσοστό της τάξης του 45% μετά την άνοδο που αυτά είχαν σημειώσει το πρώτο τρίμηνο του 2000.

«Μεγάλη πρόκληση αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη της κερδοφορίας», ανέφερε στη δήλωσή του ο Wallenberg. Η εταιρεία θα καταβάλλει μέρισμα 2,25 κορώνες ανά μετοχή, το ίδιο που είχε διανείμει και για τη χρήση του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα