Fed: Αναταράξεις με νίκη της Λεπέν ή του Μελανσόν

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 00:31
UPD:01:33
REUTERS/YURI GRIPAS

«Πρέπει να αναλογιστούμε αυτή την πιθανότητα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα «προσέχει τι συμβαίνει στο εξωτερικό (...) και τις πιθανές επιπτώσεις του» για τις ΗΠΑ.

Η επικράτηση της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ή του υποψηφίου της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα προκαλούσε αναταράξεις στις αγορές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Στάνλεϊ Φίσερ.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο αντιπρόεδρος της Fed στάθηκε στο γεγονός πως συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά υποψήφιοι «που λένε ότι θέλουν η Γαλλία να αποχωρήσει από το ευρώ».

«Με δεδομένη ότι γαλλογερμανική εταιρική σχέση είναι απόλυτα κρίσιμο στοιχείο του ευρωπαϊκού σχεδίου, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα μπορούσε να συμβεί», τόνισε ο κ. Φίσερ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επικράτησης της κ. Λεπέν ή του κ. Μελανσόν.

«Πρέπει να αναλογιστούμε αυτήν την πιθανότητα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα «προσέχει τι συμβαίνει στο εξωτερικό (...) και τις πιθανές επιπτώσεις του» για τις ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα