Yποχώρηση της τιμής του αργού πετρελαίου

Μετά την μεγαλύτερη - από το αναμενόμενο - αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 07:25

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ υποχώρηση, σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, καθώς έκθεση έδειξε, ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, περιορίζοντας τις ανησυχίες, ότι ο βαρύς χειμώνας θα επηρεάσει τα αποθέματα του πετρελαίου θέρμανσης.

Οι προμήθειες αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 292,2 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιανουαρίου και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Οκτωβρίου του 2004, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Ερευνα του Bloomberg News, κατέδειξε, ότι τα αποθέματα θα σημείωναν αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα διϋλισμένου καυσίμου, που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης και την βενζίνη, επίσης κινήθηκαν ανοδικά.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 89 σεντς, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 46,66 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Η σημερινή υποχώρησή του, ήταν η μεγαλύτερη που σημείωσε από τις 5 Ιανουαρίου. Τα συμβόλαια, διαπραγματεύθηκαν στα 46,88 δολ. το βαρέλι, στις 11:36' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Χθες, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 83 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 47,55 δολ. το βάρελι. Συνολικά έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 19%, μετά την αναρρίχησή της στα 55,67 δολ. το βαρέλι, στις 25 Οκτωβρίου του 2004, τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του, το 1983.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα