EBay: 13% πτώση της μετοχής μετά τις προβλέψεις για το 2005

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 07:47

ΠΤΩΣΗ, σε ποσοστό 13%, μετά την ανακοίνωση των χαμηλότερων κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, έναντι των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, σημειώνουν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορίου, μέσω του Internet, στον κόσμο, Ebay Inc. Η διοίκησή της, ανακοίνωσε επίσης, ότι, τα έσοδα και τα κέρδη της το 2005, θα είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Τα καθαρά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 44%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 205,4 εκατ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Τα κέρδη της – εξαιρουμένου του κόστους – διαμορφώθηκαν κατά ένα σεντ χαμηλότερα από τον μέσον όρο των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 44%, φθάνοντας τα 935,8 εκατ. δολάρια.

Τα κέρδη της Ebay το τέταρτο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς η εταιρεία δαπάνησε περισσότερα για marketing, μετά το αργό ξεκίνημα που έκανε την περίοδο των εορτών στις ΗΠΑ και την Γερμανία, σε συνδυασμό με τις ζημίες περίπου οκτώ εκατ. δολ., λόγω του αδύναμου νομίσματος, ανέφερε ο επικεφαλής των οικονομικών της, Rajiv Dutta. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αύξησε τις δαπάνες της σημαντικά, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών marketing στην Κίνα.

Οι μετοχές της EBay, υποχωρούσαν κατά 13,35 δολ., φθάνοντας στα 89,50 δολ. η μία μετά το κλείσιμο των αγορών στις ΗΠΑ. Εχαναν 3,32 δολ., φθάνοντας στα 103,05 δολ. η μία, χθες στις 4 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Nasdaq. Εφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα και στα 117,77 δολ. η μία στις 30 Δεκεμβρίου του 2004, περίπου 70 φορές υψηλότερα από την τιμή που προσφέρθηκαν για πρώτη φορά η μία, τον Σεπτέμβριο του 1998.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα