JPMorgan: 11% μείωση των κερδών το δ' τρίμηνο

Μετά το υψηλό κόστος της εξαγοράς της Βank One Corp.
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 08:00

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 11%, εξ αιτίας του υψηλότερου από ό,τι αναμενόταν κόστους, από την εξαγορά ύψους 58 δισ. δολ., της Bank One Corp., αλλά και τα υψηλότερα πριμ στους χρηματιστές της, εμφάνισε το τρίμηνο, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, JPMorgan Chase & Co.

Τα καθαρά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο υποχώρησαν στο 1,67 δισ. δολ. ή 46 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,86 δισ. δολ. ή 89 σεντς, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Εκτός των εξόδων συγχώνευσης, τα κέρδη της JPMorgan, θα ήταν 64 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα των 68 σεντς ανά μετοχή, που προέβλεπαν κατά μέσον όρο 17 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial.

Τώρα, η JPMorgan εκτιμά να δαπανήσει 4,5 δισ. δολ., εξ αιτίας της εξαγοράς τον Ιούλιο, περισσότερα των τεσσάρων δισ. δολ., που προέβλεπε να δαπανήσει νωρίτερα, αυξάνοντας τις πιέσεις στον πρόεδρό της, James Dimon, να μειώσει το κόστος λειτουργίας. Ο Dimon, 48 ετών, έχει ήδη μειώσει το προσωπικό κατά 12.000 ανθρώπους θέτοντας τέλος στα συμβόλαια με εξωτερικούς συνεργάτες.

«Η μεγαλύτερη απογοήτευση με τις συγχωνεύσεις της τράπεζας ήταν το κόστος εξαγορών», ανέφερε ο Wayne Bopp, ο οποίος διαχειρίζεται 34 δισ. δολ. σε μετοχές με την Fifth Third Bancorp και κατέχει 600.000 μετοχές της JPMorgan.

Οι μετοχές της JPMorgan υποχωρούσαν κατά 56 σεντς, φθάνοντας στα 37,84 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους χθες, στη Ν. Υόρκη. Πέρυσι, κέρδισαν συνολικά ποσοστό 6,2%, έναντι ανόδου 9% του Standard & Poor's 500 Financials Index.

Εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εισηγήθηκαν για τις μετοχές της, «buy» και οκτώ, «hold».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα