Στις γαλλικές εκλογές στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών

Σε άνοδο το κόστος δανεισμού της Γαλλίας
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 11:14
UPD:11:26
REUTERS/PHILIPPE LAURENSON

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται το κόστος δανεισμού της Γαλλίας, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν σκληρή «μάχη» μεταξύ του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, παρότι αμφότεροι εκτιμάται ότι θα λύσουν τις διαφορές τους στον β’ γύρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «μάχη» της τρίτης θέσης, όπου ο αριστερός Ζαν-Λυκ Μελανσόν δύναται να κάνει την έκπληξη και να υπερβεί σε ψήφους τον κεντροδεξιό Φρανσουά Φιγιόν.

«Οι επενδυτές θα είναι πολύ προσεκτικοί αυτή την εβδομάδα» σχολιάζει, σε ανάλυσή της, η Daiwa Capital Markets, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον όλων θα είναι στραμμένο στις προεδρικές εκλογές.

Οι αποδόσεις των 10ετών γαλλικών ομολόγων αυξάνεται κατά 2,5 μονάδες βάσης στο 0,93%, ενώ τα spreads κυμαίνονται στις 75 μονάδες βάσης, κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων.

Οι γαλλικές εκλογές θεωρούνται ως οι πλέον απροσδόκητες των τελευταίων ετών, καθώς έπονται μίας σειράς απρόσμενων εξελίξεων, όπως το Brexit και η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα