ThyssenKrupp: Yψηλότερα κέρδη το 2005 μετά την αύξηση τιμών

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 10:14

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, ενδέχεται να ανέλθουν στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ευρώπης, ThyssenKrupp AG, καθώς οι τιμές ατσαλιού αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από την ίδρυση της εταιρείας το 1998.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, ανακοίνωσε την 1 η Δεκεμβρίου, ότι τα προ φόρων κέρδη της θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα από το 1,6 δισ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2004. Τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο της χρήσης μέχρι τον Δεκέμβριο υπερδιπλασιάστηκαν στα 400 εκατ. ευρώ (518 εκατ. δολ.) έναντι 168 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ThyssenKrupp.

Ο επικεφαλής της, Ekkehard Schulz, 63 ετών και οι άλλες ανταγωνίστριές της στην Ευρώπη, όπως η Arcelor SA, προχώρησαν στην αύξηση των τιμών για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είχε ταχύτερο ρυθμό σχεδόν σε τρεις δεκαετίας, αυξάνοντας τη ζήτηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους κατασκευαστές κτιρίων. Οι αυξήσεις των τιμών έκαναν υψηλότερο το κόστος του άνθρακα, του σιδηρομεταλλεύματος και των σιδερικών.

Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα προ φόρων κέρδη της ΤhyssenKrupp, θα ξεπερνούσαν τα 363 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 20%, φθάνοντας στα 10,1 δισ. ευρώ, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι θα ανέλθουν σε 9,5 δισ. ευρώ. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 16%, φθάνοντας στα 10,8 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας, από την έναρξη του 2004, έχουν σημειώσει άνοδο 7%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 8,6 δισ. ευρώ. Υστέρησαν την ανόδου 19% των πέντε μετοχών των εταιρειών του δείκτη Βloomberg Europe Steel. Είκοσι οικονομολόγοι εισηγούνται για τη μετοχή της «buy».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα