China Aviation Oil: Σήμερα το σχέδιο για την επιβίωσή της

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 07:59

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ της αναδιοργάνωσής της, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, θα παρουσιάσει σήμερα η China Aviation Oil (Singapore) Corp., η οποία πέρυσι ζήτησε την προστασία των δανειστριών τραπεζών, μετά τις απώλειες 550 εκατ. δολ. σε παράγωγα πετρελαίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης τον Δεκέμβριο, έδωσε στην εταιρεία προθεσμία έξι εβδομάδων να ετοιμάσει την πρότασή της, συμπεριλαμβανομένης και της πλήρους λίστας των δανειστών της. Η εταιρεία, η οποία προμηθεύει περίπου το σύνολο των εισαγομένων καυσίμων των αεροσκαφών στην Κίνα, θα καταθέσει το σχέδιό της στο δικαστήριο περίπου στις 4 μ.μ., τοπική ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Gerald Woon, την περασμένη εβδομάδα.

Η εταιρεία χρωστά περισσότερα από 500 εκατ. δολ. σε περισσότερους από 80 δανειστές, εξαιρουμένης της μητρικής της εταιρείας και εξετάζει με βάση το σημερινό της σχέδιο να ζητήσει τη διαγραφή του περίπου 60% των χρεών της από τις τράπεζες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τον Δεκέμβριο.

Τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της China Aviation Oil ήταν 137 εκατ. δολ. και τα καθαρά της κέρδη το 2003 ανήλθαν σε 54,3 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (33 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με τα αποτελέσματά της το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα